תאונות דרכים

מה עושים במקרה של פגיעה בתאונת דרכים? את מי אפשר לתבוע וכמה פיצוי מקבלים? לפניכם מידע חשוב בנושא

חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (חוק הפלת"ד) הוא החוק אשר מסדיר את הזכויות והחובות של מי שנפגע בתאונת דרכים.
החוק פוטר את מי שנפגע בתאונת דרכים מלהוכיח מי אשם בתאונה. השאלה שנשאלת היא, האם הנזק שנגרם לנפגע נוצר בשל תאונת הדרכים שארעה.
חוק הפלת"ד הוא סבוך ומורכב, ואם נפגעתם בתאונת דרכים, מומלץ להתייעץ עם עו"ד שמתמחה בתחום כדי שייצג אתכם בדרך הטובה ביותר.

נפגעתם בתאונת דרכים – את מי תתבעו?

ע"פ החוק, על חברת הביטוח של הרכב המנועי מוטלת אחריות מוחלטת.
כל נהג במדינת ישראל חייב להיות מבוטח בביטוח חובה על פי חוק. המטרה של הביטוח היא לפצות על נזקים גופניים שונים שעלולים לקרות לו, לנוסעים ברכב שלו או לעוברי אורח שהרכב פגע בהם, במקרה של תאונת דרכים.
בהתאם לכך, אדם שנפגע בתאונת דרכים רשאי לתבוע את החברה המבטחת את הרכב שבו נסע בזמן התאונה.
אם מדובר בהולך רגל שנפגע מרכב, התביעה תהיה נגד מבטחת הרכב שפגע בו.
יש לציין, כי חוק הפלת"ד קובע כלל ייחוד עילה, לפיו אדם שנפגע באירוע שנכנסת תחת הגדרת תאונת דרכים, לא יוכל לתבוע צדדים שלישיים נוספים אלא רק את מבטחת הרכב הרלוונטי ע"פ החוק בלבד.

את מי תובעים אם לנהג אין ביטוח חובה?

במקרה כזה יש לתבוע את "קרנית". (קרן לפיצוי נפגעי תאונת דרכים). קרנית משמשת מעין חברת ביטוח במקרים שבהם אין חברת ביטוח שאמורה לפצות את הנפגע על הנזק שנגרם לו בתאונה.
המצבים בהם יש לתבוע את קרנית הם כאשר לרכב אין ביטוח חובה, שכן הביטוח לא בתוקף או שאי אפשר לאתר את מבטחת הרכב, למשל – כאשר מדובר בתאונת פגע וברח.

מהו הפיצוי שמגיע לנפגע בתאונת דרכים?

סכום הפיצוי שמגיע לנפגע בתאונת דרכים מחושב לפי מספר קריטריונים: לוקחים בחשבון את גילו של הנפגע במועד התאונה, מספר השנים שנותרו לו לעבוד עד הפנסיה, השכר הממוצע לפני ואחרי התאונה, וכמובן סוג הנזק שנגרם לו וההשפעה על התפקוד שלו.
בחישוב מתייחסים גם לנסיבות האישיות של הנפגע ולעזרת צד ג' לה הוא נזקק לאחר התאונה.
הפיצוי מורכב מהפרמטרים הבאים: הוצאות רפואיות שנגרמו לנפגע, אשר קופת החולים לא משלמת עליהן, אובדן שכר בשל התאונה והפסד זכויות סוציאליות כתוצאה מאובדן השכר, כאב וסבל, התאמת דיור במקרה הצורך, הוצאות על מכשור רפואי ושיקום, הוצאות משפט ועוד.

תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה – מה עושים במקרה כזה?

אם נפגעתם בדרך לעבודה או בחזרה מהעבודה לביתכם, הרי שמדובר בתאונת עבודה, והטיפול בה שונה מהטיפול בתאונת דרכים. במקרה כזה יש לתבוע את ביטוח החובה וגם את המוסד לביטוח לאומי.
מומלץ לפנות לעו"ד תאונות דרכים כדי שיטפל בתיק שלכם מול הגורמים הרלוונטיים הנ"ל.

עורך דין תאונות דרכים

בין אם נפגעתם בתאונת דרכים ובין אם נפגעתם בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה, חשוב מאוד שתפנו לעו"ד, שמתמחה בנזקי גוף, אשר יוכל ללוות אתכם לאורך כל הדרך, לתת לכם את הייעוץ המתאים ולייצג אתכם נאמנה.
עו"ד מנוסה ידע להתמודד מול חברת הביטוח, ולהבטיח כי הנפגע יקבל את הפיצוי המגיע לו. כמו כן, במקרים המתאימים, עורך הדין יוכל לפעול מול חברת הביטוח, ולדאוג לכך שהנפגע יקבל פיצוי ראשוני עוד לפני מתן פסק דין בנושא.
לעו"ד קאסם חטיב נסיון רב בטיפול בתיקים מורכבים בנושא תאונות דרכים. במקרה שנפגעתם בתאונת דרכים, הוא יוכל לייעץ לכם וללוות אתכם בכל ההליכים הנדרשים.

שתפו:

תחומי התמחות נוספים

תאונות ברחוב

אילו תאונות יכולות לקרות ברחוב? את מי ניתן לתבוע וכיצד? תאונות ברחוב יכולות לקרות לכל אחד ובכל רגע. ניתן לראות מדי יום אבני מדרכה עקומות,

תאונות תלמידים

מהן תאונות תלמידים, את מי ניתן לתבוע וכיצד? תלמידים (כולל ילדי גנים מגיל 3) שלומדים בישראל מבוטחים באמצעות פוליסת תאונות אישיות באחת מחברות הביטוח הפועלות

תאונות עבודה

מהי תאונת עבודה? ממי מקבלים פיצוי ומדוע חשוב להיוועץ בעו"ד? תאונת עבודה היא תאונה שהתרחשה תוך כדי עבודתו של הנפגע. ההגדרה כוללת גם תאונות שמתרחשות

ביטוח לאומי

באילו תחומים מטפל המוסד לביטוח לאומי? כיצד ניתן להקל על הבירוקרטיה בהתנהלות מולו? מה קובעת הוועדה הרפואית?  חוק הביטוח הלאומי, התשנ"ה-1995 מסדיר את פעולתו של

לייעוץ ראשוני השאירו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם