תאונות תלמידים

מהן תאונות תלמידים, את מי ניתן לתבוע וכיצד?

תלמידים (כולל ילדי גנים מגיל 3) שלומדים בישראל מבוטחים באמצעות פוליסת תאונות אישיות באחת מחברות הביטוח הפועלות בישראל.

למרבה הצער, תלמידים רבים נפגעים במסגרת הלימודים בבית ספר, בין אם בשטח בית הספר – בכיתה, בחצר וכדומה ובין אם בפעילות מחוץ לבית הספר, כגון: טיולים שנתיים, סיורים וכדומה. פגיעות כאלו יכולות להתרחש גם בקרב ילדים הנמצאים בגנים.

כמו כן, ילדים נפגעים גם מחוץ לשעות הגן, הלימודים ופעילויות בית הספר. ילדים נפגעים בבית, בגינה השכונתית, במסגרת פעילות התנועות הנוער ועוד.

אם כן, במקרה שתלמיד נפגע בתאונה, גם אם התאונה קרתה מעבר לשעות הלימודים ומחוץ לשטח בית הספר, יש לבדוק את מי ניתן לתבוע ובגין איזו עילת תביעה.

להורי הקטין שנפגע בתאונה ו/או האפוטרופוס של הקטין יש שני מסלולים להגשת תביעה, ביחד ולחוד:

פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים

1. ביטוח תאונות אישיות לתלמידים – ילדים מגיל 3 עד גיל 18 מבוטחים 24 שעות ביממה, בפוליסת ביטוח קולקטיבית של משרד החינוך. בפוליסה כלולים כיסויים שונים, ביניהם כיסוי למקרה של נכות כתוצאה מתאונה.

חשוב להדגיש, כי הפוליסה הזו מכסה את התלמידים וילדי הגנים בכל שעות היממה, ולא רק בזמן שהייתם בבתי הספר ובגנים.

אם כן, במקרה של פגיעה של תלמיד בשעות אחר הצהריים – בבית, בתנועת הנוער או בכל מקום אחר – מומלץ לבדוק האם יש מקום להגיש תביעה. חשוב להיוועץ בעו"ד טרם הגשת התביעה.

על-פי פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים, אין צורך להוכיח מי האשם בתאונה, והפיצוי שיתקבל ייגזר משיעור הנכות שנותרה לתלמיד בשל התאונה. שיעור הנכות נקבע על ידי מומחה רפואי. בדרך כלל, חברת הביטוח ממנה רופא מוסכם על הצדדים, והוא קובע את אחוזי הנכות של התלמיד.

יש לציין, כי תאונת דרכים מוחרגת מהפוליסה, ובמקרה שהתרחשה תאונת דרכים שבה נפגע התלמיד, יש להגיש תביעה על-פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ("חוק הפלת"ד").

כמו-כן, הביטוח לא מכסה פגיעה מפעולת איבה או פגיעה שארעה בשל תאונת עבודה. במקרים האלו, הפיצוי יינתן ע"י המוסד לביטוח לאומי.

על חברת הביטוח להוציא להורי כל תלמיד עותק של פוליסת הביטוח שלו וטופס גילוי נאות עם פרטים כלליים על הפוליסה ועיקרי הכיסויים שכלולים בה.

תביעת פיצויים בשל נזקי גוף בגין רשלנות

2. בנוסף לתביעה מכח פוליסה תאונות תלמידים, יש אפשרות להגיש תביעת נזקי גוף. זאת, אם הפגיעה נגרמה בשל רשלנות אחד המורים, הגנן/ת, בית הספר, הגן או העירייה.

במקרה כזה, כמו בכל תביעה בנזיקין, יש להוכיח כי הגורם הנתבע חב לנפגע חובת זהירות, וכי הוא הפר את החובה המוטלת עליו.

כן יש להוכיח, כי נגרם לנפגע נזק גוף, וקיים קשר סיבתי בין נזק הגוף שנגרם לנפגע לבין הרשלנות של אותו גורם.

בית המשפט שידון בתביעה יבחן את נסיבות המקרה, ויקבע האם בנסיבות אלה המורה/הגנן/ת או בית הספר או הגן נהגו כפי שהיה נוהג מורה סביר (אן גנן/ת סבירים) או בית ספר/גן סביר.

אם בית המשפט יחליט לקבל את התביעה ולפסוק לנפגע פיצויים, אזי גובה הפיצויים ייקבע בהתאם לחומרת הפגיעה ובהתאם לנכות שנותרה לנפגע.

בכל מקרה של תאונה שארעה לתלמיד, מומלץ להתייעץ עם עו"ד בנוגע לזכויות שמגיעות לכם ובנוגע לדרך הנכונה לנהל את התביעה.

עו"ד קאסם חטיב מתמחה בתאונות תלמידים והוא בעל נסיון והכרות עמוקה עם הנושא של תביעות תאונות תלמידים. עו"ד קאסם מלווה את התלמיד ומשפחתו בכל שלבי התביעה עד לקבלת מלוא הפיצויים המגיעים ע"פ דין.

שתפו:

תחומי התמחות נוספים

תאונות ברחוב

אילו תאונות יכולות לקרות ברחוב? את מי ניתן לתבוע וכיצד? תאונות ברחוב יכולות לקרות לכל אחד ובכל רגע. ניתן לראות מדי יום אבני מדרכה עקומות,

תאונות עבודה

מהי תאונת עבודה? ממי מקבלים פיצוי ומדוע חשוב להיוועץ בעו"ד? תאונת עבודה היא תאונה שהתרחשה תוך כדי עבודתו של הנפגע. ההגדרה כוללת גם תאונות שמתרחשות

תאונות דרכים

מה עושים במקרה של פגיעה בתאונת דרכים? את מי אפשר לתבוע וכמה פיצוי מקבלים? לפניכם מידע חשוב בנושא חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (חוק

ביטוח לאומי

באילו תחומים מטפל המוסד לביטוח לאומי? כיצד ניתן להקל על הבירוקרטיה בהתנהלות מולו? מה קובעת הוועדה הרפואית?  חוק הביטוח הלאומי, התשנ"ה-1995 מסדיר את פעולתו של

לייעוץ ראשוני השאירו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם